Zgromadzenie Reprezentantów > I Kadencja (jako Rada Narodowa)
I posiedzenie Rady Narodowej 23. 01 -.
Katha Joanna de Vill:
Witam.
Gratuluję tak dynamicznego rozwoju państwa.
Czy traktat z ZSKHiW jest dobrym pomysłem? Jest to państwo niemające dużego poważania w Mikroświecie. Jakie korzyści da nam traktat z nim?
Oczywiście nie jestem przeciwna, chciałabym jednak zobaczyć szerszą perspektywę.
Janus Dudajis:
Ja bardzo szanuję to państwo i uważam, że jest to dobre rozwiązanie na początek. Musimy mieć sojuszników. Pozostaje też kwestia Związku Brodryjskiego, który się rozpada. Następnie udam się do Republiki Bialenii i Republiki Siedmiogrodu. Komisarz natomiast do Republiki Palmowej. Musimy zyskać uznanie w mniejszych państwach by Skarland i inne państwa Vaarlandu uznały naszą państwowość w miejscu dawnej Osterii.
Sviatoslav Abramov Vinc:
Prezydencie, jestem przeciwny sprzymierzeniem z Republiką Bialeńską, są oni całkowitymi (chyba) przeciwnikami socjalizmu. Kiedyś byłem i kontrolują obywateli.
Janus Dudajis:
Tak? Proszę zatem to zbadać dokładniej. Ja jednak chciałbym spróbować, bo to potężny kraj.
Proszę pozostałych członków Rady o głos.
Ametyst Faradobus:
Towarzyszko,
mylicie się. Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirshbergii i Weerlandu jest krajem powszechnie lubianym i poważanym, znanym na całej Ostii i w innych częściach Mikroświata, państwem atomowym, pokojowym. Krainą szczęśliwości i dobrobytu, a dla młodych państw- troskliwym ojcem i opiekunem.
TOwarzysze,
Lud Szlachecki i jego rząd są chętne podpisać traktat o przyjaźni i współpracy, tak wynika z mojej wczorajszej narady z towarzyszem Ciecieradem Ciecielągiem, premierem ZSKHiW.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej