Zgromadzenie Reprezentantów > I Kadencja (jako Rada Narodowa)

I posiedzenie Rady Narodowej 23. 01 -.

<< < (4/6) > >>

Janus Dudajis:
Nie możemy dojść do jednoznacznego wyrażenia stanowiska, dlatego będziemy głosować.

Tutaj: http://www.latvia.darmowefora.pl/index.php/topic,47.0.html

Janus Dudajis:
Stwierdzam, że Rada Narodowa opowiedziała się za nawiązaniem stosunków dyplomatycznych z Republiką Bialenii.

To rezultat głosowania.

Zgadzam się z Towarzyszem Ametystem, że obowiązkowa służba wojskowa może nie być za dobrym pomysłem. Dziś pojawi się odpowiedni dekret. Jednocześnie Komisarz ds. zagranicznych uda się z misją dyplomatyczną do Republiki Siedmiogrodu, a ja do Republiki Bialenii. Proszę o pracę nad ustawą o partiach.

Janus Dudajis:
Pracuję nad aktem prawnym dotyczącym Sił Zbrojnych DRŁ. Będzie bardzo obszerny i dlatego tyle to trwa. Najprawdopodobniej nie będzie dekretem tylko ustawą ze względu na swoją wagę. Będziemy nad nim dyskutować i głosować.

Ametyst Faradobus:
W razie czego mogę pomóc. Od razu sugeruję, że warto przeprowadzić dyskusję w celu dowiedzenia się co obywatele Łotwy myślą o przyszłej armii.

Janus Dudajis:
Zarys: na pewno nie będzie obowiązkowa dopiero w stanie zagrożenia bezpieczeństwa państwa. Będzie szkoła oficerska dla tych, co chcą zacząć karierę od stopnia oficera. Będzie podział na wojska lądowe, siły powietrzne, marynarkę wojenną i siły specjalne. Będzie szef sztabu czyli Komisarz ds wojennych i Naczelny Dowódca Sił Zbrojnych czyli Prezydent.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej